Cow Hollow Wurster Renovation

A William Wurster's original built in 1940, this Green Street residence is an iconic display of higher-density urban living. In this Cow Hollow architectural wonder, the living areas are located on the upper floors while the garage is situated underneath. Even so, a spacious backyard on the lot holds a surprisingly lush and expansive Thomas Church-designed park-like garden. This detached, 4-story home is inviting and comfortable, designed with classic Wurster details: warm wood, high ceilings, tall doors, and clean lines with sumptuous Douglas fir–clad interiors. It was designed with a flexible, adaptable plan that is still very much relevant to how we live today, and a keen attention to site. The placement of this Pacific Heights home perfectly brings in the sunlight and views of the lavish garden, while the decks and greenery create a classic California indoor/outdoor experience.

Email Project

PROJECT SIZE

2705 sq ft

PROJECT LOCATION

San Francisco

PUBLICATIONS


Photographer

Brad Knipstein


icon_close Created with Sketch.