Previous Next

Tucked into a slender lot in Pacific Heights, a cozy home turns into a sleek family residence. Commitment to the house in which they had lived as newlyweds and raised their two children drove this client couple to seek out Butler Armsden for breathing new life, and more space, into their well-loved home. Approaching the shingle-style home with a sensitive design touch, the architects expanded the home’s spaces through decks that reach out the back facade and stretch atop and across one another. Fully glazed walls on the garden face of the home provide the illusion of endless space, visually connecting interior, to the inner green space of the block. Inside, white walls and neutral furnishings allow the objects that have made this house their home throughout the years — large-scale paintings and photographs, thick art books, a jagged amethyst crystal — to provide the accents and color.

Photographer
Matthew Millman

General Contractor
Dijeau Poage Construction

Interior Designer
Butler Armsden Architects